Σε απόσταση περίπου πέντε χιλιομέτρων από την Αρεόπολη και είκοσι επτά χιλιομέτρων από το Γύθειο, το Λιμένι είναι ένας από τους ομορφότερους οικισμούς της περιοχής.

Πολυτελής Διαμονή Μάνη - Πύργος Μαυρομιχάλη, Λιμένι

Το Λιμένι συνδυάζει την αυστηρότητα που χαρακτηρίζει όλη τη Λακωνική Μάνη με την υπέροχη, σχεδόν διάφανη θάλασσα που φτάνει ως τα σπίτια, μια λωρίδα επίγειου παραδείσου με πέτρινα σπίτια πάνω στο νερό. Καλά προστατευμένος μέσα σε όρμο, ο οικισμός είναι καθηλωτικός με τις αυστηρές γραμμές του και τις εκθαμβωτικές μέσα στη λιτότητά τους γωνιές του. Το βραχώδες τοπίο, μέσα και έξω από το νερό, επιβεβαιώνουν την άγρια ομορφιά του τόπου. Οι περισσότεροι επιλέγουν τη μεγάλη παραλία ανάμεσα στο Νέο Οίτυλο και το Καραβοστάσι, ενώ ο επισκέπτης θα δει επίσης γραφικά εκκλησάκια όπως το εκκλησάκι του Aγίου Σώστη.

Αναμνήσεις για μια ζωή από πέτρα και νερό.

Το Λιμένι ήταν παραδοσιακός οικισμός των Μαυρομιχαλαίων και στην περιοχή βρίσκεται τόσο ο τάφος όσο και προτομή του μανιάτη Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη. Στο Λιμένι δεσπόζει το παλάτι του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη με τον τετραώροφο Πύργο του και τα τοξωτά ανοίγματα του.

Πολυτελής Διαμονή Μάνη - Πύργος Μαυρομιχάλη, Λιμένι

Αφεθείτε στη γοητεία της Λακωνικής Μάνης και αδράξτε την ευκαιρία για να εξερευνήσετε την περιοχή γύρω από το Λιμένι.

Το Γύθειο, το σπήλαιο Διρού, η πανέμορφη Βάθεια, η επιβλητική Αρεόπολη είναι μερικά από τα μέρη που αξίζουν μια στάση. Η περιοχή διαθέτει παραδοσιακούς ξενώνες και καταλύματα για όλα τα γούστα με ιδιαίτερα φιλόξενους κατοίκους που θα σας υποδεχτούν και θα φροντίσουν να έχετε μια όμορφη διαμονή.